Kihti ja villasukat - Alpakkasukat saattavat auttaa

Kihti ja villasukat - Alpakkasukat saattavat auttaa

Kihti on sairaus jota potevalle villasukat on usein se mukavin vaihtoehto. Edes laadukkaasta alpakanvillasta valmistetut villasukat eivät kihtiä paranna, mutta oloa ne voivat kyllä helpottaa.

Alpakanvilla on ainutlaatuinen luonnollinen materiaali, jonka vertaansa vailla olevat ominaisuuksilla voi olla positiivisia vaikutuksia niin kihtiä, reumaa kuin diabetestakin sairastaville henkilöille.

Ruukin Kehräämön alpakkasukat ovat pehmeät, hengittävät ja vailla minkäänlaista mekaanista ärsytystä. Ne eivät kiristä. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että sukkien materiaalilla ei ole suoraa vaikutusta näihin sairauksiin, vaan hoitoon sisältyy yleensä lääkitystä ja elämäntapamuutoksia, kuten ruokavalion tarkistamista.

Alpakanvillan mahdolliset hyödyt kihtiä, reumaa tai diabetesta sairastaville liittyvät sen pehmeyteen ja lämpöominaisuuksiin:

  1. Lämpötilan säätely: Alpakanvilla säilyttää lämmön tehokkaasti, mutta samalla hengittää, mikä voi auttaa ylläpitämään nivelten mukavuutta.
  2. Pehmeys: Alpakanvilla on tunnettu pehmeydestään, mikä voi olla mukavaa kihtiä sairastaville, joilla voi olla kipua nivelissä.
  3. Ihoystävällisyys: Alpakanvilla on hypoallergeeninen, joten se voi olla hyvä valinta henkilöille, joilla on herkkä iho tai allergioita.
  4. Kosteuden hallinta ja hengittävyys: Alpakanvilla voi auttaa hallitsemaan kosteutta ja pitämään ihon kuivana ja terveenä, erityisesti jos sairauteen liittyy iho-ongelmia.
  5. Hypoallergeenisuus: Alpakanvilla on hypoallergeenista, mikä tarkoittaa, että on vähemmän todennäköistä että se aiheuttaa allergisia reaktioita verrattuna muihin villa- tai synteettisiin materiaaleihin. Tämä on hyödyllistä, jos iholla on kihdin aiheuttamaa herkkyyttä.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että nämä ovat alpakanvillaan yleisesti liittyviä ominaisuuksia, eivätkä ne ole suoraan näihin sairauksiin liittyviä hoitokeinoja. Henkilön tulisi aina neuvotella lääkärinsä kanssa kihtiin liittyvistä hoitovaihtoehdoista ja tehdä päätös henkilökohtaisten tarpeidensa perusteella.

Ruukin Kehräämön alpakanvillasta valmistetut villasukat voivat kuitenkin tarjota mukavuutta ja hyvinvointia nivelten ympärille, mikä voi olla yksi osa kokonaisvaltaista kihti hoitoa. 

Asiakkaidemme palautteita

Alpakkasukat

★★★★★

Liioittelematta parhaat käyttämäni sukat. Nämä ovat ennen kaikkea MUKAVAT. Yllättävän mukavat. Mutta olennaisempaa on, itselle siis, kuinka lämpimät. Tässä pyöräkausi siirtyy kylmempään asentoon, niin näistä on jo nyt iloa. On lämpimämmät kuin vastaavan paksut merinovillasukat.

Jos joku ei oivaltanut vielä, niin tämä ei ole ns. liner-sukka vaan vähän paksumpi - vrt. vaellussukat.

Juhani
★★★★★

Uudet lempisukat. Aivan ihanat! Pehmeät ja mukavat, näitä täytyy hankkia lisää.

Niina
★★★★★

Täydelliset. Pehmeät, mukavat ja lämpimät. Eka kerta on kuin untuvaan varpaansa upottaisi ❤️.

Katja Salo
★★★★★

Varusmiespoikani kehui ihan parhaiksi. Varusmiespalveluksessa leirillä ihan ylivertaiset.

Nina
★★★★★

Lämpimät ja pitävät varpaat kuivina. Nämä polvisukat ovat ihan parhaat! Sopivan ohut sukka, joka sopii niin kenkään, luistimeen kuin monoon. Sukat pitävät varpaat kuivina ja lämpiminä, vaikka jalat vähän kastuisikin. Sukat lämmittävät mukavasti myös pohkeita.

Ainoa miinus tulee siitä, että sukat kuluvat ohuiksi kantapäästä ja päkiän alta (hankauskohdista). Kuitenkaan en ole tämän parempia sukkia löytänyt talviurheiluun, kulumisesta huolimatta.

Heidi
★★★★★

Ripset jäässä, varpaat ei! Nyt neljä päivää luisteltu putkeen. Luisteltuja kilometrejä kertynyt yli 100. On ollut tosi napakkaa pakkasta ja polvipituiset alpakkasukat ovat olleet ihan huiput. Sukat ovat olleet hämmästyttävän lämpimät, joka päivä käytössä yli 6h, yli -20C pakkasessa. Suosittelen!

Katariina
★★★★★

Uskomattoman lämpimät läpimärkänäkin. Liukastuin ja uitin toisen jalkani tunturipurossa, siten että niin alpakkasukka kuin kenkä olivat aivan läpimärät. Ulkona oli pakkasta n. -2°C. Loppumatkan eli n. 7 kilometriä kävelin märällä sukalla, mutta varpaat eivät paleltuneet lainkaan eikä märkä sukka aiheuttanut hankaumia.

Aikaisemminkin alpakkasukat ovat pitäneet jalat lämpimänä tilanteessa kuin tilanteessa mm. jäähallin katsomossa, mutta tämä oli nyt äärimmäinen testi, jonka sukat läpäisivät kirkkaasti.😅

Heidi

Luxury made by nature

Sukat