Yhteistyökumppanit

Jatkuva kehittäminen on mahdotonta yksin ja olemmekin ylpeitä upeista yhteistyökumppaneistamme ja mentoreistamme ympäri maailman. 

Olemme kiitollisia meitä mentoroineille neulealan huippuosaajille, muodin Grand Old Lady Annuli Merkulle, tekstiilitaiteilija Tuula Bergqvistille sekä alun perin Hong Kongista kotoisin olevalle top designer YATI:lle (2or+). He ovat auttaneet meitä rakentamaan ja kehittämään toimintaamme ja mallistoamme. 

Ruukin Kehräämön omistajat ja yhteistyökumppani

 YATI, Sini ja Leena

 

Kasvattajakumppanit

Kehräämössä valmistamiemme artesaanilankojen raaka-aineista 80 % (alpakanvilla) tulee kotimaisilta tiloilta ja loput tulee eurooppalaisilta yhteistyökumppaneilta. Angorakaninvilla saadaan 100 %:sti kotimaisilta kasvattajilta mm. Villiniityn tilalta, jossa kanit elevät rauhaisaa kanin elämää. Halutessasi voit tutustua angorakaneihin tarkemmin blogitekstissämme

Mathildedalin kyläalpakat tulevat JS' Alpacas kasvattajan tilalta. JS' Alpacas kasvattajatoiminta perustuu jalostustyöhön alpakoiden villan laadun parantamiseksi ja hyvinvoivien yksilöiden kasvattamiseksi. Tällä hetkellä JS' Alpacas alpakoiden villa käytetään kokonaisuudessaan Ruukin Kehräämön tuotteisiin. Ostamme alpakkakuitua myös muilta kotimaisilta tiloilta mm. Merituulen alpakat ja VAlpacas -alpakat -tilalta. 

Hollantilainen Tienda Molinon tila on keskittynyt harvinaisen mustan alpakanvillan tuottamiseen. Heiltä ostammekin pääasiassa mustan villan tuotteisiimme. Olemme aloittaneet yhteistyön myös toisen hollantilaisen tilan kanssa: Alpacahoeve Klinkenberg.

Teollisesti valmistetut neuleet

Teollisesti valmistettujen neuleidemme langat ostamme perulaisilta alkuperäiskavattajilta. Yhteistyökumppaneina Perussa toimii mm. International Alpaca Association (AIA), joka myönsi meille Kultaisen alpakkamerkin osoituksena tuotteidemme korkeasta laadusta. Toimimme myös yhteistyössä tutkimus- ja jalostuskeskus Pacomarcan kanssa. Lisäksi tuemme toiminnallamme perulaista voittoa tavoittelematonta järjestöä Quechua Benefitiä, joka auttaa perulaista alkuperäisjärjestöä huolehtimaan niin alpakoiden kuin perheidensä hyvinvoinnista.

Teollisten tuotteiden valmistuksessa kanssamme toimii useita kumppaneita, mm. Ruukin Kutomo Mathildedalissa, Al-Monityö Hämeenlinnassa ja Top Knit Oy Siikaisissa. Suositut sukkamme valmistaa Sukkamestarit Oy Ylöjärvellä. Teollinen neulemallistomme valmistetaan liettualaisessa perheyrityksessä, sillä Suomessa ei vielä ole laatuvaatimustemme mukaista, langallemme sopivaa teollista neulomoa.

Pyrimme myös siihen, että puodistamme löytyy aina myös jokin perulainen tuote tukeaksemme perulaisen alkuperäiskansan alpakankasvatusta.

Huippukeritsijä tiimissä

Alpakanvillan keritseminen on kriittinen vaihe tuotantoprosessissa. Villa on on kerittävä ammattitaidolla ja alpakalle mahdollisimman stressittömästi ja tehokkaan lempeästi. Australialainen huippuammattilainen, 30 vuoden kokemuksella keritsevä, Chris Williams saapuu keväisin Suomeen ja keritsee alpakat nopeasti ja kivuttomasti.