Mathildedalin puotimme on syyskaudella avoinna pe - su klo. 11 - 17. Verkkokauppa palvelee 24/7. Tervetuloa!

Yhteistyökumppanit

Jatkuva kehittäminen on mahdotonta yksin ja olemmekin ylpeitä upeista yhteistyökumppaneistamme ja mentoreistamme ympäri maailman. Oma villantuotantomme kattaa noin 80 % käyttämästämme villasta, loput tulevat yhteistyökumppaneiltamme.

Olemme kiitollisia meitä mentoroineelle, alun perin Hong Kongista kotoisin olevalle top designer YATI:lle (2or+) sekä neulealan huippuosaajalle, tekstiilitaiteilija Tuula Bergqvistille, jotka ovat auttaneet meitä rakentamaan ja kehittämään toimintaamme ja mallistoamme. 

Ruukin Kehräämön omistajat ja yhteistyökumppani

 YATI, Sini ja Leena

 

Kasvattajakumppanit

Mathildedalin alpakat kulkevat kasvattajanimellä Alpacas Incredible lisäksi yhteistyökasvattajanamme toimii Alpacas of Finland. Osa alpakoistamme asuu Mathildedalissa, mutta suurin osa elelee Sastamalassa JS' Alpacas kasvattajan tilalla. Janne Sulin on myös hoitanut ammattitaidolla alpakoidemme kerinnän, kun luottokeritsijämme Chris Williams ei ole pandemian vuoksi voinut matkustaa Suomeen. Alpacas Incredible ja JS' Alpacas kasvattajatoiminta perustuu jatkuvaan jalostustyöhön alpakoiden villan laadun parantamiseksi ja hyvinvoivien yksilöiden kasvattamiseksi. Tällä hetkellä JS' Alpacas alpakoiden villa käytetään kokonaisuudessaan Ruukin Kehräämön tuotteisiin. 

Hollantilainen Tienda Molinon tila on keskittynyt harvinaisen mustan alpakanvillan tuottamiseen. Heiltä ostammekin pääasiassa mustan villan tuotteisiimme. Yhteistyökumppaneina Perussa toimii mm. International Alpaca Association (AIA), joka myönsi meille Kultaisen alpakkamerkin osoituksena tuotteidemme korkeasta laadusta. Sekä tutkimus- ja jalostuskeskus Pacomarca. Lisäksi tuemme toiminnallamme perulaista järjestöä Quechua Benefitiä, joka puolestaan toiminnallaan tukee Perun alkuperäisväestön alpakankasvatusta.  

Angorakanin villan ostamme kotimaiselta Villiniityn tilalta, jossa kanit elevät rauhaisaa kanin elämää. Halutessasi voit tutustua angorakaneihin tarkemmin blogitekstissämme.

 

Huippukeritsijä tiimissä

Alpakanvillan keritseminen on kriittinen vaihe tuotantoprosessissa. Villa on on kerittävä ammattitaidolla ja ehdottomasti alpakalle mahdollisimman stressittömästi ja tehokkaan lempeästi. Australialainen huippuammattilainen, lähes 30 vuoden kokemuksella keritsevä Chris Williams saapui keväisin Mathildedaliin urakoimaan ennen matkustusrajoituksia. Nykyään Janne Sulin keritsee alpakkamme. Kerintää ovat myös asiakkaamme tervetulleita seuraamaan!

 

Tuotteiden valmistus

Kehräämme käsityölangat itse, mutta jatkojalosteiden valmistuksessa kanssamme toimii useita kumppaneita, mm. Ruukin Kutomo Mathildedalissa, Al-Monityö Hämeenlinnassa ja Top Knit Oy Siikaisissa. Suositut sukkamme valmistaa Sukkamestarit Oy Ylöjärvellä. Teollinen neulemallistomme valmistetaan liettualaisessa perheyrityksessä, sillä Suomessa ei vielä ole laatuvaatimustemme mukaista, langallemme sopivaa teollista neulomoa.

Pyrimme myös siihen, että puodistamme löytyy aina jokin perulainen tuote tukeaksemme perulaisen alkuperäiskansan alpakankasvatusta.