Ajankohtaista

Aukioloajat: la - su: 11 - 17

Olemme siirtyneet syysaukioloaikoihin eli ovemme on avoinna la-su: 11-17.

 

Muuttopuuhia

Ruukin Kehräämön kehruukoneisto muuttaa uuteen osoitteeseen ja kehruutyötä jatkaa juuri perustettu Linkulla Spinneri Oy Inkoossa. Ruukin Kehräämö toiminta jatkuu ennallaan, lankojemme kehruu tapahtuu vain nyt jatkossa ihanien nuorten naisten, Toven ja Hennan toimesta. He ovat olleet koko kesän Mathildedalin kehräämöllä opissa ja töitä on tehty yhdessä.  Yhteiskuvassa Leena ja Sini, tulevat kehruukummit (vaiko -mummit 😂) sekä nuoret kehruutyömme jatkajat Tove ja Henna ❤.

 

Olemme luoneet Kanta-asiakasohjelman

Olemme luoneet kanta-asiakas ohjelman, josta saat kiitoksen asiakkuudestasi välittömästi ja seuraavan ostosi yhteydessä.

Kanta-asiakasohjelma Ruukin Kehräämö

Olemme avanneet Neule ja Viini -klubin facebookiin!

Kaikille lankoihimme hurahtaneille on nyt hyviä uutisia. Perustimme Ruukin Kehräämön oman neulontaryhmän. Tervetuloa mukaan!

 

Menneet tapahtumat

Olemme siirtyneet kesäaukioloaikoihin. Puoti avoinnna joka päivä 11 - 17. Puodissa on kesän ajan apuna Oliver alias Suokkapoika. Lämpimästi tervetuloa!

Ruukin Kehräämön kesäaukioloajat

10-vuotisjuhlakiertue starttaa Keuruulta! 

Olet tervetullut juhlimaan kanssamme 10 vuotiasta yritystämme. Ensimmäinen juhlatapahtuma järjestetään lauantaina 11.3. keuruulla, joka on osa yritystarinamme alkua.
Olet tervetullut mukaan juhlimaan kanssamme Keuruun vanhaan pappilaan. Herkuista pitää huolen Ravintola Pappilan Pidot. Ohjelmassa on muisteluja ja tarinoita vuosien varsilta, live-musiikkia sekä alpakkatuotteidemme muotinäytös ja mahdollisuus ostaa tuotteitamme.
Lämpimästi tervetuloa!
Paikka: Keuruun vanha pappila
Aika: klo. 15 alkaen. Muotinäytös n. 15.30.
Osoite: Kangasmannilantie 2, Keuruu.

Osallistumismaksu 10€, joka hyvitetään takaisin ostoksen yhteydessä.

Ilmoittautuminen ei ole pakollinen, mutta jos tiedät varmasti tulevasi, niin laita meille viestiä osoitteeseen: posti@ruukinkehraamo.fi. Näin osaamme varata sopivan määrän tarjoiltavia.

Joulukylän joulumarkkinat Mathildedalin Ruukkitehtailla lauantaina 26.11. ja 3.12. klo 13-19.

Jouluinen Ruukkitehdas-alue, paikallisia lähituottajia, käsitöitä ja ihania jouluherkkuja kahtena lauantaina Mathildedalin Ruukkitehtailla. Pukeudu sään mukaan, nappaa mukaan ystäväsi tai perheesi ja suuntaa Mathildedaliin nauttimaan tunnelmasta.

Huom! Joulumarkkinat kahtena peräkkäisenä lauantaina. Katsothan myös muut Mathildedalin tapahtumat Visit Mathildedalin sivuilta

Suomen kädentaidot -messut Tampereella 18-20.11.

Perinteiset Suomen Käsi- ja taideteollisuusmessut tulevat taas. Läydät meidät tutulta paikalta osastolta E30. Olemme valmistaneet uusia ihania lankoja ja suunnitelleet upeita neuleohjeita messuja varten. Nähdään messuilla!

Helsinki International Horse Show 20. - 23.10.2022

Kiitos kaikille messuvieraille ja järjestäjille. Messut olivat osaltamme onnistuneet ja saimme myös palkinnon messujen parhaasta osastosta, Expo Exclusive.

Olemme ensimmäistä kertaa mukana Suomen suurimmassa hevostapahtumassa näytteilleasettajana. Löydät meidät Expon osastolta 30

Tervetuloa meille -tapahtuma 8.10. klo 11-14.00

Järjestämme yhteistyössä Suomalaisen työn liiton kanssa avoimien ovien päivän. Launtaina 8.10. klo.11.00 alkaen olette tervetulleita tutustumaan kehräämömme toimintaan käytännön tasolla. Pääset näkemään, kuinka monta työvaihetta alpakkalankojen valmistuksessa oikein onkaan?! Ja Mathildedalin pellolla voit tutustua myös veikeisiin villantuottajiimme eli alpakoihin. Lämpimästi tervetuloa! 

Hey Hey Herringbone -neulekurssi, sunnuntaina 12.6.22 klo. 12 - 16.00.

Tervetuloa Mathildedaliin viettämään rentouttava alkukesäinen iltapäivä neulomisen parissa. Luvassa on asiantuntevaa opetusta, hurmaavia alpakkalankoja ja hyvää seuraa.

Herringbone-neule eli suomeksi kalanruotoneule on hieman harvinaisempi neuletekniikka. Tämä neule muistuttaa kangaspuilla kudottua kangasta, vaikka se neulotaankin tasona ihan tavallisilla neulepuikoilla. Tekniikka on jännittävä ja monikäyttöinen. Sen opettelu omin päin voi kuitenkin olla hankalaa. Siksi pidämme kurssin, jonka aikana saat henkilökohtaista opastusta kädestä pitäen ja saat varmasti tekniikan haltuun.

Kurssityönä neulomme solmupannan tai yksinkertaiset rannettimet. Ohjeet saat mukaan, niin työ on helppo neuloa valmiiksi kotona kurssin jälkeen.
Langaksi voit valita alpakkalangoistamme kaksisäikeistä väriä vaihtavaa lankaa. Tätä lankaa on käytetty mallikappaleissa. Vaihtoehtoisesti voit valita paksumpaa yksisäikeistä kynälankaa. Materiaalit sisältyvät kurssimaksuun.
Kurssin opettajana toimii Piia Maria Pekkanen ja lankamestareina Leena Rajala ja Sini Honkala.

Kurssimaksu 85,- (sis. langat ja ohjeet)
Mukaan tarvitset 6-7 mm puikot ohuempaa lankaa varten tai 8-10 mm puikot paksumpaa lankaa varten. Jos haluat tehdä rannettimet, tarvitset lisäksi resoria varten 4 mm sukkapuikot.
Kannattaa myös ottaa hieman evästä mukaan. Kahvia, teetä ja pientä purtavaa tarjoillaan talon puolesta.

Ilmoittautumiset: 044 372 1813 tai posti@ruukinkehraamo.fi
osoite: Ruukinrannantie 6, 25660 Mathildedal

Briossia Briossia -neulekurssi, launtaina 2. huhtikuuta. klo. 12.00 -16.00

Tervetuloa viettämään ihana keväinen iltapäivä Mathildedaliin Ruukin Kehräämölle hurmaavien lankojen ja briossin neulomisen merkeissä!

Luvassa on rentoa tunnelmaa, hyvää seuraa ja asiantuntevaa opetusta. Tälle kurssille ovat tervetulleita tumpelot, mestarit ja muuten vaan lankahullut.

Kurssilla opettelemme kaikki briossineulomisen perustekniikat:
• Briossin neulominen suljettuna neuleena ja tasona
• Kahden ja neljän silmukan lisäykset
• Oikealle ja vasemmalle kallistuvat briossikavennukset
• Neljän silmukan kavennus

Kurssimaksu sisältää valintasi mukaan briossipipon tai Taiga-kaulurin langat ja ohjeet. Kurssin opettajana toimii Piia Maria Pekkanen ja lankamestareina Leena Rajala ja Sini Honkala.

Kurssimaksu 85,- (sis. langat ja ohjeet)

Ilmoittautumiset: 044 372 1813 tai posti@ruukinkehraamo.fi

Osoite: Ruukinrannantie 6, 25660 Mathildedal