Ajankohtaista

Olemme avanneet Neule ja Viini -klubin facebookiin

Kaikille lankoihimme hurahtaneille on nyt hyviä uutisia. Perustimme Ruukin Kehräämön oman neulontaryhmän. Tervetuloa mukaan!

 

Hey Hey Herringbone -neulekurssi, sunnuntaina 12.6.22 klo. 12 - 16.00.

Tervetuloa Mathildedaliin viettämään rentouttava alkukesäinen iltapäivä neulomisen parissa. Luvassa on asiantuntevaa opetusta, hurmaavia alpakkalankoja ja hyvää seuraa.

Herringbone-neule eli suomeksi kalanruotoneule on hieman harvinaisempi neuletekniikka. Tämä neule muistuttaa kangaspuilla kudottua kangasta, vaikka se neulotaankin tasona ihan tavallisilla neulepuikoilla. Tekniikka on jännittävä ja monikäyttöinen. Sen opettelu omin päin voi kuitenkin olla hankalaa. Siksi pidämme kurssin, jonka aikana saat henkilökohtaista opastusta kädestä pitäen ja saat varmasti tekniikan haltuun.

Kurssityönä neulomme solmupannan tai yksinkertaiset rannettimet. Ohjeet saat mukaan, niin työ on helppo neuloa valmiiksi kotona kurssin jälkeen.
Langaksi voit valita alpakkalangoistamme kaksisäikeistä väriä vaihtavaa lankaa. Tätä lankaa on käytetty mallikappaleissa. Vaihtoehtoisesti voit valita paksumpaa yksisäikeistä kynälankaa. Materiaalit sisältyvät kurssimaksuun.
Kurssin opettajana toimii Piia Maria Pekkanen ja lankamestareina Leena Rajala ja Sini Honkala.

Kurssimaksu 85,- (sis. langat ja ohjeet)
Mukaan tarvitset 6-7 mm puikot ohuempaa lankaa varten tai 8-10 mm puikot paksumpaa lankaa varten. Jos haluat tehdä rannettimet, tarvitset lisäksi resoria varten 4 mm sukkapuikot.
Kannattaa myös ottaa hieman evästä mukaan. Kahvia, teetä ja pientä purtavaa tarjoillaan talon puolesta.

Ilmoittautumiset: 044 372 1813 tai posti@ruukinkehraamo.fi
osoite: Ruukinrannantie 6, 25660 Mathildedal


 

Briossia Briossia -neulekurssi, launtaina 2. huhtikuuta. klo. 12.00 -16.00

Tervetuloa viettämään ihana keväinen iltapäivä Mathildedaliin Ruukin Kehräämölle hurmaavien lankojen ja briossin neulomisen merkeissä!

Luvassa on rentoa tunnelmaa, hyvää seuraa ja asiantuntevaa opetusta. Tälle kurssille ovat tervetulleita tumpelot, mestarit ja muuten vaan lankahullut.

Kurssilla opettelemme kaikki briossineulomisen perustekniikat:
• Briossin neulominen suljettuna neuleena ja tasona
• Kahden ja neljän silmukan lisäykset
• Oikealle ja vasemmalle kallistuvat briossikavennukset
• Neljän silmukan kavennus

Kurssimaksu sisältää valintasi mukaan briossipipon tai Taiga-kaulurin langat ja ohjeet. Kurssin opettajana toimii Piia Maria Pekkanen ja lankamestareina Leena Rajala ja Sini Honkala.

Kurssimaksu 85,- (sis. langat ja ohjeet)

Ilmoittautumiset: 044 372 1813 tai posti@ruukinkehraamo.fi

Osoite: Ruukinrannantie 6, 25660 Mathildedal