Perinteinen villapaita vai Alpakanvillaneule?

Perinteinen villapaita vai Alpakanvillaneule?

Meiltä kaikilta löytyy vaatekaapista villapaita tai pari. Se voi olla se perinteinen norjalainen villapaita tai ohuempi juhlaan tarkoitettu neulepaita. Mutta oletko koskaan pysähtynyt miettimään, mikä tekee yhdestä neuleesta mukavamman ja kestävämmän kuin toisesta?

Suomalaisessa vaatekaapissa villapaita on perinteinen ja välttämätön vaatekappale, joka suojaa kylmältä ja tuulelta. Kuitenkaan kaikki villapaidat eivät ole ominaisuuksiltaan samanlaisia tai käytössä samanarvoisia keskenään. Halusimme verrata perinteistä villapaitaa alpakkavillaneuleeseen, tuoden esiin alpakanvillan ylivoimaiset ominaisuudet sekä mukavuuden että laadun suhteen.

Ennen varsinaista vertailua, tässä vielä  asiakkaamme Matin mielipide alpakkaneuletakistamme:

"Paras ikinä!
Olen nyt käyttänyt neuletakkia eri keleissä ja myös sisätiloissa. Ihan sama, mikä on ympäröivä lämpötila. Takki ylläpitää kehon optimilämpötilaa ja olo on koko ajan miellyttävä. Normaalisti villapaidat iholla kutittavat, mutta nyt ongelmaa ei esiinny. No, onhan villatakki vielä tosi hyvännäköinen jopa tällaisen ratakiskomallisen äijän päällä. Ei haittaa :)"


- Matti N.

Taustatietoja:

Lampaanvillan lämpöä, hengittävyyttä ja luonnollista vedenhylkivyyttä on suomessa arvostettu vuosisatojen ajan. Se on materiaalina kestävä ja monikäyttöinen, minkä ansiosta se on säilyttänyt suosionsa vuodesta toiseen.

Etelä-Amerikasta lähtöisin oleva alpakanvilla on ollut arvostettu luonnonkuitu jo tuhansia vuosia. Käyttämämme Alpaca Royal -tasoinen alpakanvilla on huomattavasti pehmeämpää, kevyempää ja lämpimämpää kuin lampaanvilla. Se on myös hypoallergeenista, mikä tekee siitä ihanteellisen herkkäihoisille.

 "Poikamme (16 v) iho ei kestä tavallista villaa. Ostin alpakkasukkanne kokeeksi. Poikamme on pitänyt sukkia jalassa lähes koko ajan siitä asti. Kun sukat ovat pesun jälkeen kuivumassa, käy hän kokeilemassa kuivumista, että joko voi laittaa jalkaan. Siksi tarvitsemme useamman parin."

-Marja-Leena

 

Villapaita vs. Alpakanvillaneule

Kun puhutaan neuleista, materiaalin valinta on avainasemassa. Tässä vertailussa keskitymme kahteen keskeiseen tekijään: laatuun ja mukavuuteen.

Laatu

  • Kestävyys: Lampaanvilla on tunnetusti kestävää, mutta alpakanvilla vie kestävyyden uudelle tasolle. Laadukkaasta Alpaca Royal kuidusta valmistettu neule säilyttää muotonsa ja ulkonäkönsä vuosia.
  • Puhdistus ja hoito: Vaikka molemmat materiaalit vaativat huolellista hoitoa, alpakanvilla on yllättävän helppohoitoinen. Se hylkii likaa ja hajuja luonnostaan, mikä tarkoittaa harvempia pesukertoja ja pidempää elinikää.

Mukavuus

  • Ihotuntuma: Hienokuituinen Royal alpakanvilla voittaa tässä kategoriassa selvästi lampaanvillan. Alpaca Royal on erittäin pehmeää ja sileää, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan suoraan ihoa vasten pidettäväksi. 
  • Lämpötilan säätely: Alpakanvilla on erinomainen lämmöneriste, joka pitää sinut lämpimänä kylmällä säällä ja tuntuu viileältä lämpimällä ilmalla. Tätä ilmiötä kutsutaan termoregulaatio-ominaisuudeksi. Alpakka hengittää paremmin kuin mikään muu luonnon- tai nykyaikainen tekninen kuitu. 

Ympäristövaikutus

Vaikka tämä ei ole suoranainen mukavuus- tai laatutekijä, on tärkeää huomioida, että alpakanvillan tuotanto on yleisesti ottaen ympäristöystävällistä muihin villantuottajiin verrattuna. Huippulaatuista kuitua tuottavat Alpakat laiduntavat poikkeuksetta lajityypillisellä tavalla, ne käyttävät vain vähän vettä, eivätkä  niiden jalka-anturat riko maaperää, kuten sorkat.

Myös jatkojalostuksessa käytetään  hyvin vähän vettä. Alpaca Royal neuleemme ovat värjäämättömiä eikä niitä käsitellä muillakaan kemikaaleilla. Alla olevasta alpakoiden virallisessa värikartasta on nähtävissä, että luonnollisia alpakansävyjä on kymmeniä.

Alpakkavärit

Villaneule sopii monille ja monenlaiseen käyttöön

Olitpa sitten ulkoilun ystävä tai arvostat yksinkertaisesti päivittäistä mukavuutta ja tyyliä, alpakanvillaneule tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän kestävyyttä, lämpöä ja ylellisyyttä, joka sopii kaikkiin tilanteisiin. Alpaca Royal neuleen pehmeys ja lämpötilan säätelyominaisuudet tekevät siitä ihanteellisen valinnan vuoden kylmimpinä kuukausina, samalla kun sen hengittävyys tarjoaa poikkeuksellista mukavuutta myös lämpimämmällä säällä.

Miesten villa neule paita

Miehille: Alpakanvillaneuleet ovat loistava tapa lisätä ripaus ylellisyyttä jokapäiväiseen pukeutumiseen. Etsitpä sitten rentoa mutta tyylikästä vaihtoehtoa viikonloppuun tai hienostuneisuutta toimistolle, alpakanvillaneule tarjoaa sekä mukavuutta että monipuolisuutta. Alpaca Royal neule investointisi säilyy vuosia, tarjoten lämpöä ja tyyliä jokaiseen tilaisuuteen.

 

Naisten villa neule paita

Naisille: Olipa kyseessä sitten virkistävä kävely kaupungilla tai rento ilta ystävien seurassa, alpakanvillaneule on täydellinen yhdistelmä mukavuutta ja eleganssia. Sen luonnollinen kiilto ja pehmeys tuovat ripauksen ylellisyyttä päivittäiseen pukeutumiseesi, samalla kun sen monipuolisuus mahdollistaa lukemattomia yhdistelmiä eri asukokonaisuuksissa. Kokeile alpakanvillaneuletta yksinkertaisen mekon tai suosikkifarkkujesi kanssa ja koe sen ainutlaatuinen mukavuus ja tyyli.

Rohkaisemme kaikkia kokeilemaan Alpaca Royal neuleitamme ja kokemaan itse niiden vertaansa vailla oleva mukavuus ja monikäyttöisyys. Olipa valintasi klassinen musta tai maanläheinen beige, Alpaca Royal neule on investointi, joka rikastuttaa vaatekaappiasi ja tuo iloa jokaiseen päivään. Tutustu valikoimaamme ja löydä oma suosikkisi – tervetuloa Alpaca Royal neuleiden lämpimään ja tyylikkääseen maailmaan!

Luxury made by nature

Alpaca Royal -neuleet

Alpakkapoolo
Alpakkapoolo
Alpakkapoolo
€239,00
laadukas neule alpakasta
musta neule alpakasta miehille
Alpakkaneule venepääntiellä
Alpakkaneule naiselle
Alpakkahuppari
Huppari isälle ja tyttärelle

Katso kaikki