Asiakkaamme äänestivät - 5. sija Suomen vastuullisin tuote kilpailussa

Asiakkaamme äänestivät - 5. sija Suomen vastuullisin tuote kilpailussa

Kiitos teille rakkaat asiakkaamme! Te äänestitte ja teidän äänenne tuli kuulluksi. Saavutimme 5.sijan Suomen vastuullisin tuote äänestyksessä yli 95 yrityksen joukossa. Meillä kilpailussa ja ostavastuullisesti.fi -sivustolla on mukana koko Alpaca Royal -mallistomme. 

Kuluttajien valintoja helpottamaan perustettu ostavastuullisesti.fi - sivusto koostuu valikoimasta vastuullisia palveluita ja tuotteita eri elämän alueille sekä kestävän elämäntapaa käsittelevistä asiantuntija-artikkeleista ja vinkeistä. Riippumattomista asiantuntijoista koostuva vastuullisuuspaneeli arvioi kaikki yritykset ja tuotteet sekä valitsee sivustolle sellaiset, jotka täyttävät jotakin kuluttajien arkielämään liittyvää tarvetta verrokkejaan kestävämmin. Ruukin Kehräämö on ollut mukana ostavastuullisesti.fi -sivustolla sen julkaisusta, marraskuusta 2020 lähtien. 

Vastuullisuuspaneeli on arvioinut, että Ruukin Kehräämön Alpaca Royal -tuotteiden vastuullisuus koostuu mm. seuraavista tekijöistä: 

 1. Hyvä liiketoimintaetiikka
 2. Ympäristö
 3. Ihmisarvon mukainen työ
 4. Kestävän kuluttajuuden edistäminen
 5. Biodiversiitti
 6. Ihmisoikeudet
 7. Vesi
 8. Ilmastonmuutos
 9. Kiertotalous

Yleisöäänestyksessä kaikkien eri kategorioiden tuotteet kilpailivat keskenään, joten vastassamme oli niin vastuullisemmat elintarvikkeet kuin kosmetiikkatuotteet. Siksi olemmekin erityisen ylpeitä, että vastuullisesti valmistettu vaatemallistomme sai kokonaisuudessaan suuren määrän ääniä. Monilla kilpailuun osallistuneille valmistajilla on yksi tai kaksi vastuullista tuotetta valikoimissaan, kun me voimme taas ylpeästi sanoa, että jokaisessa tuotteessamme vastuullisuuden kaikki osa-alueet ovat ensisijaisen tärkeitä.

Vastuullisuus tarkoittaa meille koko tuotteen elinkaaren vastuullisuutta mm. näissä kategorioissa:

 1. Ekologisuus
 2. Eettisyys
 3. Sosiaalinen vastuullisuus
 4. Taloudellinen vastuullisuus
 5. Läpinäkyvyys
 6. Viestintä

Kiitos vielä kerran. Ilman teitä ei olisi meitä!

Lämpimin terveisin,

Leena ja Sini