Artesaanilangat ja neuleohjeet

Kehräämö

Ruukin Kehräämöllä kehrätään pelkästään rasvattomia luonnonkuituja: alpakkaa, angoraa ja silkkiä. Koska lampaanvillaa ei kehrätä tällä tuotantolinjalla, ovat kehräämön langat hypoallergeenisia. Näissä langoissa ei ole jäämiä allergiaa aiheuttavasta lampaanvillan sisältämästä rasvasta eli lanoliinista.

Alpakka- ja angoralangat

Ruukin Kehräämön lankavalikoimaan kuuluu monenlaisia alpakka- ja angoralankoja. Kehräämme lankaa vain värjäämättömistä alpakka- ja angorakuiduista. Alpakan kuitu tulee kehräämölle suomalaisilta alpakan kasvattajilta tai hollantilaisilta yhteistyökumppaneiltamme. Angorakanin karvaa ostamme vain suomalaisilta tuottajilta.

Osaan langoista kehrätään sekaan pieni määrä villisilkkiä. Kalaharin villisilkki on ainoa vapaana elävä luonnonvarainen silkkiperhonen. Näiden perhosten jälkeensä jättämät kokongit kerätään talteen Kalaharin autiomaasta. Suomessa silkki värjätään kasvi- ja luonnonväreillä.

Pitkäjänteisen tuotekehitystyön tuloksena syntynyt Ruukin Kehräämön Alpakka/villisilkki on ainutlaatuinen tuote, jota ei valmista kukaan muu koko maailmassa. Tämä tuote on hyvin poikkeuksellinen nimenomaan väriensä takia.

Avataanpa asiaa hieman tarkemmin, sillä tässä piilee liiketoimintamme ydin.
Normaalisti lanka kehrätään värjätystä kuidusta tai valmis valkoinen lanka värjätään jälkikäteen. Jälkimmäisellä tekniikalla pystytään tuottamaan teollisesti liukuvärjättyjä lankoja. Koska teollisesti värjätystä langasta puuttuu sattuman tuoma orgaanisuus, ovat käsin värjätyt langat nousseet käsityömarkkinoilla suureen suosioon.

Ruukin Kehräämön Alpakka/villisilkkilanka poikkeaa kaikista näistä tuotantotavoista. Lankojen värisävyt syntyvät luonnollisesti erivärisistä alpakka- ja/tai angorakuiduista, sekä värjätystä villisilkistä. Kuidut sekoitetaan tuotantoprosessin alkuvaiheessa tavalla, jota ei käytä kukaan muu.

Tämä ainutlaatuinen tuotantoprosessi mahdollistaa väriliukumat, optisen värin sekoittamisen ja hyvin eläväpintaisen langan valmistamisen. Lopputuloksena syntyy lanka, jonka tuottaminen värjäämällä tai suuren mittakaavan teollisessa tuotannossa on täysin mahdotonta.

Tuotantomäärämme ovat pieniä. Tavoitteenamme ei ole massatuotanto, vaan panostamme laatuun. Jokainen lankaerä on kuin uniikki taideteos, joka syntyy luovan työn tuloksena.

Artesaanilankamme ovat lankamarkkinoiden high-end tuotteita. Valikoimissa olevien lankalaatujen vahvuudet pysyvät tietyssä haarukassa, mutta pysyvää värikarttaa ei ole. Jokainen värierä on aidosti uniikki.

Tämä tekee tuotteistamme hyvin erityisiä. Koska tuotekehitys on olennainen osa toimintaamme, laajenee kehräämön artesaanilankojen valikoima jatkuvasti.

Neuleohjeet

Jotta hurmaavat langat eivät jäisi vain lankakorin aarteiksi pölyyntymään, tarjoamme asiakkaillemme Ruukin Kehräämön langoille suunniteltuja neuleohjeita. 

Neuleohjeemme ovat hyvin muuntautumiskykyisiä. Samat ohjeet soveltuvatkin useille eri langoille. Vankalla ammattitaidolla kirjoitetut neuleohjeet ovat selkeitä ja testattuja. Vaatteisiin on aina sarjottu paljon kokoja.

Tarkentavia neulekouluohjeita ja tutorial-videoita löytyy Piia Marian blogista. Neuleohjevalikoimamme laajenee jatkuvasti ja pyrimme huomioimaan neuleharrastajia tumpeloista mestareihin, jotta jokaisella olisi mahdollisuus innostua ja onnistua.

Ohjeita voi ostaa puodista painettuina, kauniisti kuvitettuina vihkoina. Ohjevihko sisältyy myös jokaiseen Knit Kit -tilaukseen. Lisäksi ohjeita voi tilata digitaalisena verkkokaupastamme.