Tuubihuivi - Koko perheelle sama neule?

Tuubihuivi - Koko perheelle sama neule?

Tuubihuivi on monelle tuttu. Itsekin olen käyttänyt tuubihuivia moottoripyöräillessä sekä maastopyöräilyssä. Tuubihuivien materiaalit, joita itse olen käyttänyt ovat olleet polyesteri, puuvilla tai merinovilla. Kun kuulin ensimmäisen kerran alpakan villa tuubihuivista ja kuinka se sopii sekä juhlaan, että moottoripyöräilijöille, nostelin kulmakarvoja ja mietin, että noinkohan vaan. Että sama asuste illalliselle ja moottoripyöräilijöille? Ei kuullosta kovin vakuuttavalta. 

Uteliaisuus oli kuitenkin herännyt ja halusin itse nähdä että mistä tässä neulotussa alpakan tuubihuivissa on oikein kyse. 

Tuubihuivi testissä - perjantai

Päätin tilata yhden kutakin väriä. Jos tuubihuivi toimii edes 50% lupausten mukaan, niin ei ne todellakaan hukkaan minulla mene. 

Kun sain Ruukin Kehräämön tuubihuivit noin viiden päivän jälkeen postissa (Espanjaan), ensimmäiseksi huomio kiinnittyi korkeaan laatuun. Neule on todella ohut ja laadukkaan oloinen. Ei todellakaan sellainen paksu ja “piikikäs” jota ehkä vähän odotin, koska kyse on villaneuleesta. Korkea laatu näkyy ja tuntuu heti kun otat tuubihuivin käteen. Mietin, että näinköhän uskallan tätä laittaa päälle polkupyöräillessä - näyttää enemmänkin naisille sopivalta.

Näytinkin tuubihuivia vaimolle ja hän innostui heti väreistä ja laadukkaasta fiiliksestä. Samana päivänä kun lähdimme ulos syömään, oli tuubihuivi ilmestynyt hänen kaulaan. Minusta todella tyylikäs ja kuulemma erittäin mukava.

Tuubihuivi testissä - Ruukin Kehräämö

Tuubihuivi testissä - lauantai

Seuraavana päivänä satoi vettä ja oli aika kylmä, mutta minä en ollut käynyt pyöräilemässä kahteen viikkoon ja hinku oli kova. Myöskin olin kuullut että moottoripyöräilijät olivat kehuneet alpakka tuubihuivia, ja täytyy myöntää että halusin testata voiko neulottu villahuivi olla hyvä hikoillessa - ei vaan todellakaan kuullosta mukavalta. 

Vettä satoi välillä todella kovaa, ajoin maastossa noin 1,5h. Tuubihuivi oli alusta asti kaulalla, josta nostin sen noin 1h ajon jälkeen myös kypärän alle ja korvia suojamaan. 

Tuubihuivi testissä pyöräillessä - Ruukin Kehräämö

Merinovilla tuubihuivi on minulle tuttu, kuten on myös muut perinteisemmät materiaalit kuten puuvilla ja polyesteri. Tämä Alpakan villainen huivi on ylivoimaisesti paras. Taikahuivi oli sana joka minulle tuli mieleen. Tein testistä videon, joka on alla. 

Lisäksi pitää mainita tuubihuivin viehättävä tuoksu. En osaa sanoa tuliko tuoksu alpakan villasta, valmistusmenetelmästä, vai vaimon edellisen illan hajuvedestä (kyllä, käytin samaa huivia), joka tapauksessa tuoksu oli todella miellyttävä. 

Tuubihuivi testissä - sunnuntai

Sunnuntaina paistoi jo aurinko ja päätimme tyttären kanssa lähteä rannalle kävelylle. Ilma oli edelleen viileä ja tuuli melko kovasti, keksin että testataanpa vielä tuubihuivia tällaisessa rennossa käytössä. Olin jättänyt mustan huivin pöydälle, se oli kuitenkin jo kuivunut, tyttäreni valitsi beigen tuubihuivin.

Tuubihuivi testissä - Ruukin Kehräämö

Tuubihuivi testin yhteenveto

Minusta tuli, ei pelkästään tuubihuivi-, vaan alpakanvilla -fanittaja. Olen intohimoinen maastopyöräilijä, enkä olisi ikinä uskonut että alpakanvilla tai mikään muukaan villa voi toimia vesisateessa ja hikoillessa ilman mitään ongelmia. Ainoa vaate, mikä tuntui kokoajan kuivalta oli tuubihuivi. Kaikenlaisia erikoisia teknisiä materiaaleja, jotka maksavat moninkertaisesti olen kokeillut, mutta alpakan villasta neulottu tuubihuivi oli yksinkertaisesti toimivin vaate.

Se että sama vaatekappale sopii naisille juhlaan, tai lapsille oikeastaan mihin käyttöön tahansa on aika uskomatonta. Tuleeko meille tuubihuivista riitaa, se jää nähtäväksi ;). 

P.S. Tuoksu on erittäin miellyttävä myös ilman hajuvettä.

- Janne -

 

Mitä asiakkaamme sanovat tuubihuivista

Asiakaspalautteita

★★★★★

Ostin tuubihuivin moottoripyöräilyyn myyjän suosituksesta. Hieman epäilin huivin ominaisuuksia esim. tuulen pitävyyttä. Epäilyni oli turhaa, jo kotimatkalla tuulisella moottoritiellä totesin huivin olevan tuulenpitävä ja mukava päällä. Ensimmäinen huivi, joka piti minut lämpimänä. Suosittelen.

Kirsi
★★★★★

Joka vuodenajan lämmike.

Kevyt, ohut ja pehmeä, mutta silti lämmin ja iholle lempeä tuubihuivi mustana sujahtaa sujuvasti kaulaan menoon kuin menoon. Kävely- ja pyöräilylenkeillä loistava, kovilla pakkasilla laitan alimmaksi ihoa vasten ja esimerkiksi Myssyfarmin karheamman suomenlampaanvillaisen kaulurin sen päälle. Ei takuulla palella kaulaa. Syksyllä sujautin tuubihuivin kokeeksi pyöräilykypärän alle, kun pipo olisi vielä ehkä ollut liikaa, mutta paljaat korvat kaipasivat suojaa. Siinä tuli vain se ongelma, että olisi pitänyt olla kaksi tuubia, että olisi saanut luottovermeen myös kaulaan 😁. Ostin tuubihuivin lahjaksi myös puolisolle, joka on työmatkapyöräillyt ja ulkoillut (minun mielestäni kamalan) keinokuitutuubinsa turvin, hänenkin oli pakko myöntää, että kehuni eivät olleet turhia ja nyt sitten mennään tekstiilikaksosina tuubeinemme.

S.L
★★★★★

Loistava kaulanlämmittäjä.

Erinomaisen markkinointipuheen saattelemana tuli tehtyä ostopäätös tuubihuivista.

150 kilometrin kotimatkalle moottoripyörällä piti heti laittaa kokeiluun ja pelkästään hyvää sanottavaa.

Hengittävä, lämmin olematta hiostava tai kuuma, kevyt, miellyttäväntuntuinen, blokkasi ajoviiman kaulaan todella hyvin.

Ainoana miinuksena sanottakoon, ettei halua enää muita huiveja käyttää 😁

Tomi
★★★★★

Paras pipo ja tuubihuivi.

Omistan aika monta pipoa ja tuubia mutta hankittuani nämä muut ovat jääneet tarpeettomiksi. Äärettömän mukavat ja lämpimät. Suosittelen kokeilemaan👍

V.L
★★★★★

Ai, ai, vihdoinkin huivi, joka vie viiman tunteen moottoripyöräilyssä. Eikä tarvitse tunkea paksua muhkuraa kauluksen alle. Juuri tätä kaipasin. Ja tauolla vedän huivin pannaksi päähän linttaan litistyneiden hiusten päälle.

P-M

Alpaca Royal -tuubihuivi

Luottoasuste elämän seikkailuihin