English  Suomi 

Tarinamme

Vaikka pääasiassa puhumme alpakoista, ovat koirat valtavan suuri osa toimintaamme. Koirat juuri saattoivat meidät yhteen vuonna 1987 ja myöhemmin vuonna 2012 Ruukin Kehräämön ja Puodin perustamiseen. Puodissa vierailee jatkuvasti koiratuttuja elämän varrelta ja toimimme edelleen aktiivisesti koirankasvatuksen ja -kouluttamisen parissa. Kehräämön ja puodin tiloissa oleilee ja asiakkaita ihastuttaa myös oma koiralauma. Tällä hetkellä lauman vanhin heeleripoika Merry saa hiljaisempana aikana viettää aikaansa myös myymälän puolella. Nuoret ja suuret, eli suursnautseri Leo ja greyhound Nicke, lötköttelevät sohvalla ja pedeillä tilanteen mukaan.


Ensimmäiset alpakat

Sinin ensimmäiset alpakat tulivat Chilestä vuonna 2004. Aluksi villa lähetettiin Englantiin kehrättäväksi, koska Suomen silloiset kehräämöt eivät riittävän hyvin pystyneet käsittelemään hienoa alpakkakuitua. Tästä idea syntyi - oma pienkehräämö mahdollisti myös pitkäaikaisen unelman työskentelystä yhdessä Leenan kanssa! Tälläkin hetkellä Ruukin kehräämö on Suomen ainoa alpakanvillaa puhtaana käsittelevä kehräämö.


Mathildedaliin

Upea ruukkimiljöö, kehittyvä kylä ja Leenan perheen kotipaikka ohjasivat perustamaan pienkehräämön Mathildedaliin. Tilat löytyivät Mathildedalin Ruukkitehtailta ja rakennustyöt alkoivat 2012. Kehruukoneiden viipyminen jopa 2 vuoden ajan lykkäsi käynnistymistä, mutta nykyisin Mathildedalin alpakat ja niiden villasta valmistetut langat ja tuotteet ovat tulleet tutuiksi ympäri Suomen.