English  Suomi 

Kehräämö

Suomen ainoana alpakanvillaa ja muita erikoiskuituja puhtaana käsittelevänä kehräämönä tarjoamme asiantuntevaa kehräämöpalvelua myös muille alpakanvillan tai hienojen erikoiskuitujen tuottajille. Saat langat aina meille lähettämästäsi villasta. Varaa kehruuaika ja sovi villan lähettämisajankohta kanssamme (posti@ruukinkehraamo.fi). Liitä täyttämäsi tilauskaavakkeet lähetyksesi mukaan.


VINKKEJÄ

Vinkkejä villan putsaamiseen (veloitamme sisään tulevan painon mukaan, kannattaa siis lähettää mahdollisimman puhdasta villaa)


Kerintä

  • Suosittelemme teettämään kerinnän ammattilaisella, jolloin minimoidaan ns.tuplaleikkuu ja kerintä tapahtuu nopeasti, tehokkaasti ja stressittömästi.
  • Parhaiten säilytät satulavillan “levynä” esimerkiksi aaltopahvin kanssa käärittynä. Tällöin voimme vielä varmistaa, että peitinkarvat eivät ole sekoittuneet hienoon pohjavillaan ennen kehruuprosessin alkua

Keritty villa kannattaa jo kerintävaiheessa jakaa 2-3:een erilliseen osaan:

  1. Satula-alue
  2. Kaula ja reidet
  3. Jalkavillat

Puhdistus

  • Yleispuhdistus onnistuu parhaiten ravistelemalla. Voit käyttää esim. minkkiverkkoa (2x2cm) siivilänä
  • Aloita ravistelu ensin ulkopinta ylöspäin, jolloin mahdollinen tuplaleikkuu putoaa.. Poimi pois reuna-alueiden karkeammat kuidut, ns. Peitinkarvat. Nämä erottuva paksumpina ja suorina kuitunippuina. PEITINKARVAT ON ERITTÄIN TÄRKEÄÄ SAADA VILLASTA POIS. Poimi myös mahdolliset roskat, ERITYISESTI VILJAN JA HEINÄN TÄHKÄT.Tämän jälkeen voit vielä ravistella villan leikattu puoli ylöspäin
  • Ravistelun jälkeen villa voidaan vielä puhdistaa irottamalla kuidut mahdollisimman hyvin toisistaan - näin irtopöly ja-hiekka putoaa ritilän alle.


KEHRÄÄMÖHINNASTO (+ alv 24%)


Lanka

3 säikeinen < 300m / 100g 80€/kg

3 säikeinen => 300m / 100g 120€/kg

2 säikeinen => 450m / 100g 120€/kg


Huovutuslevy50€/kg

Chunky (paksulanka)50€/kg

Villan puhdistus (puhdistamaton)100€/h

Saatavilla myös 50g vyyhti + 10€/kg


Maksu saapuvan painon mukaan, pienin työstettävä määrä 2kg/laatu.Varaamme oikeuden palauttaa villa, mikäli se ei sovellu kehrättäväksi kehruukoneissa (esim. huonon kerinnän tai vierasesineiden / -aineiden vuoksi).MAKSU- JA TOIMITUSEHDOT


Yli 30kg lähetyksestä laskutetaan etumaksuna 20%. Lähetys toimituskuluineen on maksettava ennen valmiin tavaran lähettämistä.

Varastoimme valmiin tavaran kuluitta 4vrk, minkä jälkeen varastoinnin hinta on 10€/kg/vrk. Varastoimme enintään 3kk, minkä jälkeen tuotteet myydään valmistajan lukuun.