Mathildedalin puotimme on avoinna to - la (11 - 17) ja su (11-16). Verkkokauppa palvelee 24/7. Tervetuloa!

Tarinamme

Vaikka pääasiassa puhumme alpakoista, ovat koirat valtavan suuri osa toimintaamme. Koirat juuri saattoivat meidät yhteen vuonna 1987 ja myöhemmin vuonna 2012 Ruukin Kehräämön perustamiseen. Puodissa vierailee jatkuvasti koiratuttuja elämän varrelta ja toimimme edelleen aktiivisesti koirankasvatuksen ja -kouluttamisen parissa. 

Ensimmäiset alpakat

Sinin ensimmäiset alpakat tulivat Chilestä vuonna 2004. Aluksi villa lähetettiin Englantiin kehrättäväksi, koska Suomen silloiset kehräämöt eivät riittävän hyvin pystyneet käsittelemään hienoa alpakkakuitua. Tästä idea syntyi - oma pienkehräämö mahdollisti myös pitkäaikaisen unelman työskentelystä yhdessä Leenan kanssa! Tälläkin hetkellä Ruukin kehräämö on Suomen ainoa alpakanvillaa puhtaana käsittelevä kehräämö. 

Mathildedaliin

Upea ruukkimiljöö, kehittyvä kylä ja Leenan perheen kotipaikka ohjasivat perustamaan pienkehräämön Mathildedaliin. Tilat löytyivät Mathildedalin Ruukkitehtailta ja rakennustyöt alkoivat 2012. Kehruukoneiden viipyminen jopa 2 vuoden ajan lykkäsi käynnistymistä, mutta nykyisin Mathildedalin alpakat ja niiden villasta valmistetut langat ja tuotteet ovat tulleet tutuiksi ympäri Suomen.

Kehräämökoneiden saapuminen Mathildedaliin. Ruukin kehräämö on ainoa suomalainen alpakanvillakehräämö