Ruukin  Kehräämön yrittäjät - Leena ja Sini Ruukin  Kehräämön yrittäjät - Leena ja Sini

Ystävykset yrittäjinä

Alpaca Royal alpakkahuivit lähikuvassa Alpaca Royal alpakkahuivit lähikuvassa

Korkea laatu

Perulaisen alkuperäiskansan tärkein elinkeino on alpakoiden kasvatus Perulaisen alkuperäiskansan tärkein elinkeino on alpakoiden kasvatus

Vastuullinen tuotantoketju

Kuva: International Alpaca association Iaa

Knit Kitit ja artesaanilangat

Knit Kitin sisältö

Knit-Kit neulepakettiin kuuluu kehräämössämme valmistetut artesaanilangat neuleen koon mukaan sekä A5 kokoinen painettu ja kuvitettu ohjevihko.

Lankoina ohjeen valinnan mukaan:

- 100% Alpakkalanka
- Alpakka/angoralanka
- Alpakka/villisilkkilanka
- Angora/villisilkkilanka
- Alpakka/villisilkki/angoralanka

Alpakka- ja angoralangat

Ruukin Kehräämön lankavalikoimaan kuuluu monenlaisia alpakka- ja angoralankoja. Kehräämme lankaa vain värjäämättömistä alpakka- ja angorakuiduista. Alpakan kuitu tulee kehräämölle suomalaisilta alpakan kasvattajilta tai hollantilaisilta yhteistyökumppaneiltamme. Angorakanin karvaa ostamme vain suomalaisilta tuottajilta.

Osaan langoista kehrätään sekaan pieni määrä villisilkkiä. Kalaharin villisilkki on ainoa vapaana elävä luonnonvarainen silkkiperhonen. Näiden perhosten jälkeensä jättämät kokongit kerätään talteen Kalaharin autiomaasta. Suomessa silkki värjätään kasvi- ja luonnonväreillä.

Pitkäjänteisen tuotekehitystyön tuloksena syntynyt Ruukin Kehräämön Alpakka/villisilkki on ainutlaatuinen tuote, jota ei valmista kukaan muu koko maailmassa. Tämä tuote on hyvin poikkeuksellinen nimenomaan väriensä takia.

Avataanpa asiaa hieman tarkemmin, sillä tässä piilee liiketoimintamme ydin.
Normaalisti lanka kehrätään värjätystä kuidusta tai valmis valkoinen lanka värjätään jälkikäteen. Jälkimmäisellä tekniikalla pystytään tuottamaan teollisesti liukuvärjättyjä lankoja. Koska teollisesti värjätystä langasta puuttuu sattuman tuoma orgaanisuus, ovat käsin värjätyt langat nousseet käsityömarkkinoilla suureen suosioon.

Ruukin Kehräämön Alpakka/villisilkkilanka poikkeaa kaikista näistä tuotantotavoista. Lankojen värisävyt syntyvät luonnollisesti erivärisistä alpakka- ja/tai angorakuiduista, sekä värjätystä villisilkistä. Kuidut sekoitetaan tuotantoprosessin alkuvaiheessa tavalla, jota ei käytä kukaan muu.

Tämä ainutlaatuinen tuotantoprosessi mahdollistaa väriliukumat, optisen värin sekoittamisen ja hyvin eläväpintaisen langan valmistamisen. Lopputuloksena syntyy lanka, jonka tuottaminen värjäämällä tai suuren mittakaavan teollisessa tuotannossa on täysin mahdotonta.

Tuotantomäärämme ovat pieniä. Tavoitteenamme ei ole massatuotanto, vaan panostamme laatuun. Jokainen lankaerä on kuin uniikki taideteos, joka syntyy luovan työn tuloksena.

Artesaanilankamme ovat lankamarkkinoiden high-end tuotteita. Valikoimissa olevien lankalaatujen vahvuudet pysyvät tietyssä haarukassa, mutta pysyvää värikarttaa ei ole. Jokainen värierä on aidosti uniikki.

Tämä tekee tuotteistamme hyvin erityisiä. Koska tuotekehitys on olennainen osa toimintaamme, laajenee kehräämön artesaanilankojen valikoima jatkuvasti.