English  Suomi 

Kehitetään yhdessä

Jatkuva kehittäminen on mahdotonta yksin ja olemmekin ylpeitä upeista yhteistyökumppaneistamme ja mentoreistamme ympäri maailman. Oma villantuotantomme kattaa noin 80% käyttämästämme villasta, loput tulevat yhteistyökumppaneiltamme.

Olemme kiitollisia meitä mentoroineelle, alunperin Hong Kongista kotoisin olevalle topdesigner YATille (2orplus.com) sekä neulealan huippuosaaja, tekstiilitaiteilija Tuula Bergqvistille (https://zwpcworkshop.wordpress.com/projects/tuula-bergqvist/), jotka ovat auttaneet meitä rakentamaan ja kehittämään toimintaamme ja mallistoamme.


Kasvattajakumppanit

Mathildedalin alpakat kulkevat kasvattajanimellä Alpacas Incredible, lisäksi yhteistyökasvattajanamme toimii Alpacas of Finland. Teemme tiivistä yhteistyötä myös Sastamalassa toimivan JS Alpacas -kasvattajan sekä hollantilaisen, harvinaisen mustan alpakanvillan tuottamiseen keskittyneen Tienda Molinon kanssa.


Huippukeritsijä tiimissä

Alpakanvillan keritseminen on kriittinen vaihe tuotantoprosessissa. Villa on on kerittävä ammattitaidolla ja ehdottomasti alpakalle mahdollisimman stressittömästi, tehokkaan lempeästi. Australialainen huippuammattilainen, lähes 30 vuoden kokemuksella keritsevä Chris Williams saapuu keväisin Mathildedaliin urakoimaan, tätä ovat myös asiakkaamme tervetulleita seuraamaan!


Tuotteemme

Kehräämme käsityölangat itse, mutta jatkojalosteiden valmistuksessa kanssamme toimii useita kumppaneita, mm. Ruukin Kutomo Mathildedalissa, Al-Monityö Hämeenlinnassa, Top Knit Oy Siikaisissa. Todella suositut alpakanvillasukkamme valmistaa Sukkamestarit Oy Ylöjärvellä. Teollinen neulemallistomme valmistetaan latvialaisessa perheyrityksessä, sillä Suomessa ei vielä ole laatuvaatimustemme mukaista, langallemme sopivaa teollista neulomoa.

Pyrimme myös siihen, että puodistamme löytyy aina jokin perulainen tuote tukeaksemme perulaisten alkuperäiskansan alpakankasvatusta.