Ruukin  Kehräämön yrittäjät - Leena ja Sini Ruukin  Kehräämön yrittäjät - Leena ja Sini

Ystävykset yrittäjinä

Alpaca Royal alpakkahuivit lähikuvassa Alpaca Royal alpakkahuivit lähikuvassa

Korkea laatu

Perulaisen alkuperäiskansan tärkein elinkeino on alpakoiden kasvatus Perulaisen alkuperäiskansan tärkein elinkeino on alpakoiden kasvatus

Vastuullinen tuotantoketju

Kuva: International Alpaca association Iaa

Tietoa meistä

Ainutlaatuinen laadukkaiden alpakkatuotteiden valmistaja

Valikoimastamme löytyy kahden tuoteperheen tuotteita: teollisesti valmistettuja alpakkaneuleita ja käsin kehräämössämme kehrättyjä lankoja sekä lankoihimme sopivia neuleohjeita ja knit kittejä.

Miten kaikki sai alkunsa?

Vaikka pääasiassa puhumme alpakoista, ovat koirat valtavan suuri osa elämäämme. Koirat juuri saattoivat meidät yhteen vuonna 1987 ja myöhemmin vuonna 2012 Ruukin Kehräämön perustamiseen. Puodissa vierailee jatkuvasti koiratuttuja elämän varrelta.

Ensimmäiset alpakat

Sinin ensimmäiset alpakat tulivat Chilestä vuonna 2004. Aluksi villa lähetettiin Englantiin kehrättäväksi, koska Suomen silloiset kehräämöt eivät riittävän hyvin pystyneet käsittelemään hienoa alpakkakuitua. Tästä idea syntyi - oma pienkehräämö mahdollisti myös pitkäaikaisen unelman työskentelystä yhdessä. Tälläkin hetkellä Ruukin kehräämö on Suomen ainoa alpakanvillaa puhtaana käsittelevä kehräämö.

Mathildedaliin

Upea ruukkimiljöö ja kehittyvä kylä ohjasivat perustamaan pienkehräämön Mathildedaliin. Tilat löytyivät Mathildedalin Ruukkitehtailta ja rakennustyöt alkoivat 2012. Kehruukoneiden viipyminen jopa 2 vuoden ajan lykkäsi käynnistymistä, mutta nykyisin Mathildedalin alpakat ja niiden villasta valmistetut langat ja tuotteet ovat tulleet tutuiksi ympäri Suomen.