Mathildedalin puotimme on syyskaudella avoinna pe - su klo. 11 - 17. Viikolla 42 olemme auki joka päivä. Verkkokauppa palvelee 24/7. Tervetuloa!

Alpakat

 • Andien alpakat

  Alpakoiden tarinan uskotaan alkaneen 2,5 miljoonaa vuotta sitten, kun vikunjan ja guanakon yhteinen kantaisä vaelsi Pohjois-Amerikasta Etelä-Amerikkaan alueelle, jossa Inka-sivilisaatio myöhemmin asusti. Tutkimusten mukaan alpakka on jalostettu vikunjasta villantuottajaeläimeksi jo noin 6 000 vuotta sitten, ollen näin ensimmäisiä ihmisen kesyttämiä koti- ja tuotantoeläimiä.
 • Kaikki mitä sinun tulee tietää alpakkakuidusta tuotteita valitessasi (ja vähän enemmänkin 😏)

  Hienolaatuinen alpakanvilla on iholla pehmeää ja pistelemätöntä, mutta on huomioitava, että kaikki alpakanvilla ei sitä suinkaan ole. Monet alpakanvillan ominaisuuksista johtuvat alpakanvillan yksittäisen kuidun hienoudesta. Ja ominaisuudet heikkenevät, mitä paksummasta kuidusta on kysymys.
 • Tutustu alpakoihimme - Mud Cake

  Mud Cake syntyi 15.7.2019 ja se on Naomin ja Centauruksen rakkauslapsi. ❤
  Sisarusparven ainoana ei valkoisena alpakkavasana se herätti ihastusta Mathildedalin vierailijoissa.
 • Tutustu alpakoihimme - Ambersun Centaurus

  Centaurus on syntynyt 12.4.2007 Australiassa. Sieltä se tuli Ruotsin kautta Suomeen ja kasvavaan alpakkalaumaamme neljä vuotta sitten. Centauruksella on yli 200 jälkeläistä, joista se saa olla hyvin ylpeä.
 • Tutustu alpakoihimme - Naomi

  Naomi syntyi Chilessä vuonna 2001. Sinin hakiessa Naomin Suomeen, se oli 3 -vuotias. Naomi onkin yksi Sinin ensimmäisistä alpakoista.